fbpx Spring til indholdet

Sommerspil menu fra den 30. juni - 16. juli

SOMMERSPIL menu hos Von Lügenhals
Von Lügenhals i perioden – 30. juni – 16. juli 2021.

Menuen består af:

FORRET: Prinsessen på ærten-suppen
Kold ærtesuppe lavet med mousserende vin og kørvel. Anrettet med en grillet kammusling og Enghavegårdskinke. Serveres med hjemmebagt kuvertbrød.

HOVEDRET: Den grimme ælling
Kylling fra Varde Ådal med blancheret sæson-grønt, knuste kartofler – sauce velouté

DESSERT: Indbagt is i kejserens nye klæder
Med bærkompot, kagecrumble og karamel

ØNSKER DU EN ANDEN MENU – SE HER

H. C. Andersen på besøg på

Her skrev H. C. Andersen en af sine mest kendte sange.
Ingen rejser gennem Jylland uden et besøg på Von Lügenhals. Når den store digter drog ud på sine mange rejser og turen gik gennem Jylland var der altid tid til et besøg på Von Lügenhals. I sommeren 1859 foretog H. C. Andersen sin store Jyllandsrejse, der gik fra Sjælland og til blandt andet Silkeborg, Herning og Holstebro og Nørre Vosborg – en del af Jylland, som er rig på hedearealer. H.C. Andersen var imidlertid blevet nervøs over det koleraudbrud, der var brudt ud i flere østjyske byer, og han rejste derfor tilbage til Sjælland via Silkeborg, Varde, Vejle og Kolding.

I Varde gjorde han som altid holdt hos Von Lügenhals. På en skøn sommerdag i rolige og behagelige omgivelser tager han pennen frem og på få timer skriver han teksten til den sang som i dag er kendt af de fleste som ”Jylland mellem tvende have”. Nogle steder kan man fejlagtig læse, at sangen blev til mellem Randers og Bjerringbro, hvilket dog er en fejlagtig antagelse. Her på Von Lügenhals har vi således minder om H. C. Andersens besøg i form af det originale manuskript fra sangen og tillige af et foto af H.C. Andersen siddende i kroen. Året efter satte P. A. Heise melodi til.

Varde Garten