Spring til indholdet

Udgivet d. 28. maj 2020

Ny restaurantchef og bestyrer og ny Kræmmerpassage i vente i Varde

Varde Garten

Varde Garten & Von Lügenhals forstærker teamet med ny frontfigur i form af den kendte lokale profil Casper Rosendahl, som bliver ny restaurantchef og bestyrer. Samtidig løftes sløret for nyt spændende projekt omkring Kræmmerpassagen, som skal skabe endnu mere liv i Varde bymidte.

Da daværende kulturminister Mette Bock den 17. april sidste år klippede den røde snor til Leif Sylvesters port i Varde Garten var rammerne i orden. Men mange havde næppe regnet med, at der godt et år efter var skabt ni nye fuldtidsstillinger, tre elevpladser som kokke og tjener samt mere end 10 deltidsansatte. Nu suppleres teamet med den kendte Casper Rosendahl, som stod i spidsen for det succesfulde Henne Mølle Å Badehotel i næsten 10 år.

Direktør for Varde Garten & Von Lügenhals, Michael Bech, siger: ”Da vi startede op, gik vi meget efter at finde en erfaren forpagter med nogle succeser på CV’et og en villighed til at satse. Det lykkedes ikke, da det ville kræve ret store investeringer, og at det altid er forbundet med en vis risiko at starte noget nyt op. Derfor valgte vi selv at stå for driften af kroen Von Lügenhals, selskabs- og konferencelokaler, kunsthave og hotel. Det har været udfordrende og super spændende at starte op, og vi har haft et tilfredsstillende første år, hvor byens borgere og mange tilrejsende i den grad har taget stedet til sig.”

”Vi har vist vores berettigelse. Men jeg har også måtte sande, at det kræver mange af døgnets timer, selvom jeg i den daglige leder Karina Vagner Rasmussen og køkkenchef Troels Severin Jakobsen har haft uvurderlig støtte. Vi ser stadig mange udviklingsmuligheder, specielt på hotelområdet, oplevelser og selskaber. Derfor har jeg sammen med Karina og Troels drøftet, hvordan vi bedst muligt kan realisere visionerne. Vi kom frem til, at det kræver en stærk lederprofil med solid erfaring i branchen. Det har vi nu fundet i Casper Rosendahl, som med succes stod i spidsen for Henne Mølle Å Badehotel i 10 år. Jeg er sikker på, at han vil være med til at sætte endnu mere skub under vores udvikling.  Nuværende daglig leder Karina Vagner Rasmussen fortsætter i Varde Garten & Von Lügenhals med primært fokus på events, udsmykning, hoteldelen og en række driftsopgaver og det er også fortsat Troels Severin Jakobsen, der står i spidsen for køkkenet”.

Casper Rosendahl starter som ny restaurantchef og bestyrer den 22. juni. Han siger: ”Jeg ser umådeligt meget frem til at stå ved roret i Varde Garten & Von Lügenhals. Det er et område, man ikke ser andre steder. Jeg er specielt faldet for de imponerende fysiske rammer, gårdhaven og de udendørs områder og ikke mindst ejernes visioner, historien og den vej man har valgt at gå med køkkenet med fokus på at anvende så mange lokale føde- og drikkevarer som muligt. Jeg glæder mig helt vildt til at være med til at fortsætte den positive udvikling og kan ikke vente med at komme i gang.”

Casper Rosendahl
Den nye leder af Varde Garten og Von Lügenhals har de lokale rødder i orden.
Casper Rosendahl er født og opvokset på en lille gård i Malle uden for Horne. Her var de var selvforsynende med økologisk kød og grøntsager. Casper er gift med Annemette, der er tjeneruddannet. De bor i Outrup og sammen har de tre børn: Datteren Laura på otte år og tvillingerne Line og Lykke på 2 år. I 2009 – 2019 drev han sammen med Annemette, der er tjeneruddannet, Henne Mølle Å Badehotel. Som det første hotel i Jylland med både morgenmad, frokost og aftensmad opnåede de at få det økologiske spisemærke i guld.

Selv blev Casper udlært kok i 2009 på Nymindegab Kro. Ud over de 10 år på Henne Mølle Å Badehotel har Casper været F&B Chef på Hotel Britannia og har Sommelieruddannelse – niveau 1.
Fritiden går ofte med udvikling af opskrifter, dyrkning af grøntsager og blog med fokus på gode råvarer.

God atmosfære og oplevelser
Poul Erik Bech, der oprindelig fik ideen til Varde Garten & Von Lügenhals, siger om udviklingen: ”Jeg er fuld af beundring over det engagement som Karina, Troels og Michael sammen med deres team h ar lagt for dagen for at skabe den rette atmosfære og gøre det til en god oplevelse at komme på stedet. Det glæder mig naturligvis også meget, at området bliver brugt så meget, som tilfældet er”.

Flere spændende projekter
Poul Erik Bech kan samtidig løfte sløret for, at der er endnu flere spændende projekter i gang for området:
”Jeg kan afsløre, at vi i juni går i gang med et spændende projekt omkring Varde Garten, lige som vi ændrer afgørende på Kræmmerpassagen. Det er alene COVID-19 og forsamlingsforbuddet, der har forhindret, at vi har kunnet mødes med byens forretningsdrivende for som de første at fortælle dem mere herom og drøfte, hvad vi i øvrigt sammen kan gøre for at skabe endnu mere liv i Varde bymidte. Det håber jeg, at vi i løbet af de næste uger får mulighed for,” udtaler han.

Flere nyheder fra