Spring til indholdet

Live-kunstudsmykning 2024

Live-kunstudsmykning i VARDE GARTEN

Kom og se når den argentinske billedkunstner Gonzalo Duport maler årets kunst-påskeæg, der måler hele 170 cm i højden. På samme tid vil den lokale billedkunstner Lene Søndergaard dekorere to halve æg.

Ved live-udsmykningerne vil man kunne opleve de to kunstnere udsmykke deres påskeæg og se deres brug af teknikker. Følg processen fra start og til det færdige resultat.
Gå til og fra eller nyd en kop kaffe imens. Udsmykningen vil finde sted i Boderne i VARDE GARTEN.

Lørdag den 23. marts fra kl. 11 til 16.

VIGTIGT: Skulle det regne, er det intet problem. Kunstnerne maler deres æg i boderne, så I kan følge processen i tørvejr.

Sammen med kunstner Per Ottesens kunstpåskeæg fra 2019, kunstnerne Mogens Jessing og Maren Storm Pedersens kunstpåskeæg fra 2022 samt Johny Wilslews kunstpåskeæg fra 2023, vil det ny udsmykkede påskeæg efterfølgende kunne opleves i VARDE GARTEN resten af påsken. Visionen er, at efterhånden som der kommer flere æg til, vil nogle af dem blive rykket ud i Varde midtby i påskedagene.

Bliver I sultne – kan I trække ind i kroen. Vi har blandt andet en kejserlige påskemenu klar til jer.

 


Om kunstnerne:

Gonzalo Duport  (født 1986) er en produktiv kunstner fra Argentina, men kommer ofte på besøg i Danmark og kan derfor tale flydende dansk.

Materialerne er som regel akryl på lærred, blyant, gouache og tusch på papir. Men alt kan bruges, så der bliver også malet på sko, træpaller og avispapir, arbejdet med fotos m.m.

Det er det pulserende liv og mennesker, som breder sig i billederne. Mennesker fra Gonzalo Duports hjemlige kvarter: de rare, de skumle, fodboldspilleren, politimanden og de skønne kvinder. Indimellem dukker også hans hund og bevæbnede skurke op på lærredet, hvor tanker og drømme vrimler frem i en næsten tegneserielignende streg.

Forbindelsen til Danmark blev skabt gennem en Dansk-Argentinsk skoleudveksling i år 2000. Siden tog kunstneren en HF fra Varde Gymnasium, og senere var han på et højskole- og arbejdsophold i Haslev.

Gonzalo Duport havde sin første soloudstilling i København i 2014, og han gæster nu jævnligt Danmark for at udstille og udføre bestillingsopgaver, hos bl.a. DIS (Dansk Ingeniør Service), der fik en stor rumudsmykning i efteråret 2017, derudover har han udsmykninger i bl.a. en boghandel, på et ølbryggeri, i en is butik og på restauranter. Af større projekter kan nævnes en 90 meter lang væg på en folkeskole i Argentina og en stor udsmykning rundt om Musikhuset på CAMPUS i Varde.

I 2017 boede, arbejdede og udstillede han i det tidligere Kunsthal vARTe. Derudover er det blevet til udstillinger i bl.a. Buenos Aires, Barcelona, Esbjerg, Antvorskov, København, Odense, Kolding og Aarhus.

 

Lene Søndergård bor i Varde, men hun er vokset op i Ringkøbing, lige ned til fjorden, med vandet som dagligt lydtapet, luft, lys og masser af sanselige naturoplevelser. En magisk verden, ifølge hende.

Da hun var barn, besøgte hun ofte en lokal kunstner. Her fik hun lov til at male og forme ler.

Hos sin første læremester, Otto Eichner, lærte hun at blande sin egen oliemaling, og med intensiteten og sammensætningen af farvepulver kunne hun nu selv bestemme kuløren. Her opstod lysten til at eksperimentere med materialer og strukturer.

Senere uddannede hun sig til billedkunstlærer og har undervist en del i den pædagogiske verden.

Som pensionist kan Lene Søndergård nu tillade sig at takke ja til de udstillinger og aktiviteter, hun bliver inviteret til, hvilket giver hende mulighed for til stadighed at eksperimentere med mange forskellige udtryk.

 

 

Mød 4 tidligere kunstner som har udsmykket kunst-påskeæg

Varde Garten

Per Ottesen | Kunst-påskeæg 2019

Per Ottesen (f. 1944) har gennemført uddannelsen Oplysningens Kultur på Syddansk Universitet og har tidligere udstillet på Esbjerg Kunstpavillon, Meyers Galleri, Galleri Unique, provinsens censurerede kunstudstilling i Thisted, den censurerede sommerudstilling i Tistrup, Varde Museum, Vejen Kunstmuseum, Galleri Bousøgård Stauning, Nordiske tegneres 6. biennale Rundetårn, Creme de la creme Janusbygningen, Varde Kunstforening og i Kunsthal vARTe.

Ottesen har lavet adskillige Land-art projekter, undervist, holdt foredrag samt lavet små og store oplæg sammen med skuespilleren Torben Jetsmark, balletdanseren Morten Hansen m.fl. Sammen med Torben Jetsmart har han arbejdet med ”Diamologer” og forestillingen ”Inspiration”. Sammen med komponisten og guitaristen Kristian Nøhr har han udgivet digtsamlingen ”Lyrigrafonier”, det er en forestilling om lyrik, grafik og musik. Han har undervist i faget Billedkunst på Varde Musik- og Billedskole, og har (sammen med Jonny Taumann) lavet undervisningsforløb for bl.a. Esbjerg skolevæsen, Sdr. Omme Statsfængsel (sommerskole) og Mediehøjskolen i København. Ottesen har desuden udført flere udsmyknings-/farvesætningsopgaver for Esbjerg Handelsskole, Svømmestadion Danmark, Vejen Handelsskoles Kursuscenter m.fl. Har solgt værker til bl.a. Centralbiblioteket Esbjerg, Meyers Galleri, Varde Kunstforening og Poul Erik Bech Fonden.

Læs mere om kunstneren på www.perottesen.dk

Varde Garten

Maren Storm Pedersen | Kunst-påskeæg 2022

Maren Storm Pedersen (f. 1979) er opvokset i Nr. Nebel, men bor nu i Øse, hvor hun som kunstner og indehaver af Galleri Øse, arbejder med sine værker og kunstnerisk udtryk.
Galleriet fungerer også som atelier, hvor arbejdet med de forskellige værker foregår. Her udstilles løbende de færdige malerier, samt andre unika værker.
Maren Storm Pedersen maler abstrakte malerier og portrætter i akryl og akvarel. Inspirationen finder hun i former, farver og ikke mindst ”øjeblikkets” stemninger og følelser.

Læs mere om kunstneren på www.galleriose.dk

Varde Garten

Mogens Jessing | Kunst-påskeæg 2022

Mogens Jessing (f. 1953) er fra Bramming og han arbejder med maleri, grafik og tegning. Han arbejder figurativt med naturalistiske motiver af ofte mennesker, dyr, bygninger og transportmidler. Der kan af og til spores surrealistiske tendenser i hans værker. Kunstneren har deltaget på flere censurerede udstillinger både i Danmark og udlandet, og har haft bestillings- og udsmykningsopgaver, heriblandt et stort gavlmaleri i Bramming. Han er medlem af Fyns Grafiske Værksted. Mogens Jessings værker ligger op til refleksion hos betragteren.

Læs mere om kunstneren på www.mogensjessing.dk

Varde Garten

Johny Wilslew | Kunst-påskeæg 2023

Johny Wilslew (f. 1950) bor og arbejder til dagligt i Esbjerg, hvor han beskæftiger sig med inde- og udendørs udsmykning, farvesætning, illustrationer og plakater.

Han er oprindelig uddannet dekoratør og pædagog. Som kunstner er han autodidakt, men har arbejdet som kunstner siden slutningen af 70’erne. Desuden yder han konsulentbistand og fungerer som gæstelærer. I litterære sammenhænge er kunstneren flere gange blevet repræsenteret i bl.a. ”Billedkunstnere i Ribe Amt” og ”Dansk Kunst”.

Johny Wilslew er en erfaren kunstner, der har haft adskillige udstillinger på gallerier og museer i ind- og udland. Han har bl.a. deltaget på den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i JANUS samt udstillet på Vejen og Esbjerg Kunstmuseum. Derudover har han haft udstillinger i Sverige, Hamborg, Houston i Texas samt Halifax i Canada.

Johny Wilslew har haft adskillige selvstændige udsmykningsopgaver, men har også udført udsmykningsprojekter på skoler og institutioner i samarbejde med børn, unge og voksne.

Det at være kunstner er, ifølge Johny Wilslew, at være på arbejde hele tiden:
”Jeg sanser, oplever, tænker i billeder og projekter i alle mine vågne timer. Uanset hvor jeg færdes har jeg mine “antenner” ude og oplever ting, dufte, omgivelser meget intenst.
Jeg har hele livet beskæftiget mig med kunst med stor glæde, og denne oplevelse vil jeg gerne formidle videre. Jeg forsøger til stadighed at forenkle mit formsprog, skraber væk, gøre tingene lidt mere enkle, nå ind til kernen, men så sker der det af uransagelige grunde, at der sniger sig en lille djævel ind i form af en fabel og bare vil være med i dansen. Sådan bliver min billedverden til – og det er ikke så ringe endda.”

Link til kunstnerens hjemmeside: wilslew.dk