Spring til indholdet

Danmark eneste kejserlige privilegerede kro

Events

Varde Garten

Privat selskab

Det hemmelige rum

Gemt oppe under loftet hos Von Lügenhals, ligger det hemmelige rum. Perfekt til kursus, fødselsdag og julefrokost - her kan der samles op til 20 personer.

DET SKER

Hver fredag:  GRATIS live musik fra 16.00 til 18.00
Vi serverer både inde og ude i den overdækkede gårdhave og under parasollerne på terrassen.

Sæsonens menu
2 retter kr. 298,-
3 retter kr. 398,-
4 retter kr. 468,-
5 retter kr. 528,-

Afstemt vinmenu
2 glas kr. 198,-
3 glas kr. 278,-
4 glas kr. 348,-
5 glas kr. 418,-

Lyngrillet Rimet Økologisk Laks

Syltede økologiske lilla gulerødder, finger limes perler, broken lime gelé, glaskåls-crudité
Hertil hjemmelavet brød á part.

 

Hummerbisque

Med agurk ballontine anrettet med Kalix Löjrom og bronzefennikel
Hertil hjemmelavet brød á part.

 

And

Andebryst fra Varde Ådal, rullet med fars tilsmagt morkler, omviklet af Enghavegård skinke, rødbedepuré
syltede jordskokker, hertil en Pommes Anna kartoffel samt en kraftig skysauce tilsmagt med morkler

 

 Ostetallerken

med danske oste med hjemmelavet sødt og sprødt

 

 Kejserlig Karamel Kage

Karameliseret chokolade ganache på en kiksebund, broken gelé af skovbær, lakridssne
og saltede karamelkugler

Læs mere her

MADEN OG DRIKKE

Von Lügenhals emmer af autenticitet. Træd indenfor i en tidslomme, hvor skummende øl og et godt måltid værdsættes på alle tænkelige måder.

Lokale råvarer (overvejende økologiske) præger både frokost og aftenkortet.  Bestyrer Casper Rosendahl udgør sammen med de to Souschefer Mark og Michael kernen i køkkenet. Kokkene har bl.a. erfaring fra, Henne Mølle Å Badehotel, Hotel Skjern m.fl.

Af lokale producenter der leverer til Von Lügenhals kan nævnes:

Skotsk højlandskvæg fra Welfare Food, KRÆÆS, fisk fra wintherriet, skinker og oste fra Enghavegård, lam fra Varde Ådal, Kylling fra KongeÅ, frugt og grønt fra Eigil Loklindt m.fl.. Fadøl er også primært fra det lokale bryggeri Warwik.

Her får du i al sin enkelthed serveret et godt måltid af de bedste råvarer. Retterne skifter ofte afhængigt af, hvad der er i sæson.

Book bord

Lokalerne

Lokaler med atmosfære

Sæt dig til rette i krostuen ved et af bordene, ved langbordet eller på den tilhørende balkon med plads til omkring 25 gæster. Inde er der plads til 49 gæster.
Ønsker I at trække jer lidt tilbage, fra krostuens lystige lyde af glade stemmer og ølkrus, der klirrer mod hinanden, er der mulighed for at sidde i det hemmelige rum. Lokalet her er aldeles velegnet til alt fra møder, julefrokoster mv. og har eget musikanlæg, TV og AV-udstyr og kan rumme op til 20 personer. (Min. 6 personer)

Udendørs kan stedet byde på terrasse med parasoller og varmelamper og ikke mindst den hyggelige gårdhave med markise, langborde og varmelamper.

  • Det hemmelige rum
  • Større selskaber
  • Gårdhave
  • Parasollerne
  • Live musik
Det hemmelige rum

COVID-19 UPDATE

Kære Gæster

Vi har stadig åbent alle ugens dage til frokost og aften. Vi lukker dog kl. 22.00 fra lørdag den 19. september.
Vi har mundbind klar til personale og til de gæster, som måtte glemme én hjemmefra.

Vi glæder os til at se jer.
VARDE GARTEN & Von Lügenhals

Historien bag

I 2018 blev området VARDE GARTEN opført. Undervejs i byggeriet af bl.a. kunsthave, pavillon, boder og hotel blev der fundet nogle gamle ruiner. Disse ruiner viste sig at stamme fra en gammel kro.

Under yderligere undersøgelse af ruinerne fandt man et hemmeligt rum samt adskillige historiske dokumenter. Disse bekræftede, at kroen var den eneste kejserlig privilegerede kro i Danmark og blev grundlagt i år 1626 med navnet Von Lügenhals.
Kroen blev efterfølgende nænsomt restaureret og er nu genåbnet.

Grundlægger Karl Lynge Hals var født i Varde i 1596 og blev udlært som tømrer. Han tog i 1617 til Sydtyskland som naver og kom til at arbejde hos Kejser Ferdinand den 2.

Hjemkommet til fødebyen Varde gik Karl straks i gang med at bygge den nuværende ejendom. Byggeriet strakte sig over 2 år fra 1625-1626. Det kejserlige skjold blev sat op og han kunne i 1626 åbne Danmarks første og stadig eneste Kejserlige Priviligerede kro.

Den 28. september 1627 rykkede Wallenstein ind i Varde og drog først af sted igen 20 måneder senere, men da havde han sikret sig,
at Chr. IV ville acceptere, at von Lügenhals i fremtiden var en kejserlig og ikke en kongelig privilegeret kro. Under opholdet i Varde havde Wallensteins og hans soldater imidlertid krævet øl hos Karl von Lügenhals og rejst fra Varde uden at have betalt regningen. Da dette kom Ferdinand den 2. for øre lod han Wallenstein myrde for at statuere et eksempel. Gæsterne hos von Lügenhals
har lige siden betalt deres regninger.

Læs hele den forførende historie her: Von Lügenhals – historien

Varde Garten
Varde Garten
Varde Garten

Find vej til

Kontakt

Von Lügenhals
Brogade 5B
6800 Varde
Tlf. + 45 51 91 68 00
reservation@vonlugenhals.dk

Beliggenhed

VON LÜGENHALS ligger i Vardes nye have VARDE GARTEN som er 500 meters gang fra stationen. VARDE GARTEN ligger i hjertet af VARDE midtby og 100 meter fra Torvet. Der er indgange ved Fiskergade 3A, Brogade 3, Torvegade 3-5 og igennem Kræmmerpassagen ved Kræmmergade