Spring til indholdet

Danmark eneste kejserlig privilegerede kro - en lokal smagsoplevelse

NYHEDER

Kære gæster

Von Lügenhals har åbent for inde- og udendørsservering af mad og drikke. Bestil bord nu – vi glæder os til at se jer:)

Vi har gårdhave med markise, varmelamper og lammeskind + servering i kunsthaven og under parasoller med varmelamper, lammeskind og tæppe. Kom forbi til en drink eller et måltid mad.

Læs mere om vores hotel

Mangler du en smagfuld gave? Så kan du bestille et gavekort til Von Lügenhals/VARDE GARTEN

Hos os kan du booke lige den fest eller arrangement du ønsker: bryllup, barnedåb, konfirmation, selskab, events, kurser & konferencer.

I er altid meget velkommen til at trække lidt luft, gå en tur i Kunsthaven og nyde de flotte kunstværker og omgivelser

Vi glæder os til at se jer.
VARDE GARTEN & Von Lügenhals

Varde Garten
Varde Garten
Varde Garten

Dette sker lige nu

En af årstiderne som vi glæder os rigtig meget til – er julen. VARDE GARTEN er fyldt med tusindvis af julelys og kroen er flot pyntet op – og vi lover at du kommer i den skønneste julestemning.

Vi har kejserlige julefristelser og kejserlige juleplanke på menuen:

KEJSERLIGE JULEPLANKE
3 serveringer med: Ølmarinerede sild med sprøde kapersbær og karrysalat. Kejserlig røget laksefilet med syltede rødløg og rygeostcreme. Håndpillede rejer og økologiske æg med hjemmelavet mayo. Grønkålssalat med sennep og honning fra vores egen plantage. Ribbenssteg – hjemmelavet rødkål med æblecider og sukkerbrunede kartofler. Lun leverpostej med stegt bacon fra Enghavegård og ristede svampe. Ris a la mande med hjemmelavet kirsebærsauce.

Juleplanke frokost kl. 11-15 kr. 298 per person / Juleplanke aften fra kl. 17 kr. 395 per person

TILKØB
Smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade, 65

TILKØB
Oste fra omkringliggende osterier med syltede abrikoser og nødder samt hjemmebagt knækbrød, 89


KEJSERLIGE JULEFRISTELSER
Karls økologiske æbleskiver med hjemmelavet marmelade og julesne, 55

Julegløgg med rødvin & portvin, tørrede appelsiner, rosiner og ristede mandler. Hertil hjemmebagte julesmåkager, 75

Æblegløgg med æble-isvin tørrede æbler, rosiner og ristede mandler. Hertil hjemmebagte julesmåkager, 75

Gløgg Punch med appelsin, kirsebær, kanel og stjerneanis. Hertil hjemmebagte julesmåkager, 89

Risalamande med kirsebærsauce, 68

Christmas Cherry Fizz med Cointreau, lime og kirsebærsaft, 90

Christ-mopolitan med tranebærsaft, kanel og gløgg punch, 90

Tuborg julebryg 40 cl., 60

Julebryg fra Warwik, 78

Hjertensfryd, 50 cl. flaske, 78


HUSK vi har LIVE musik på de fleste fredage sen eftermiddag /tidlig aften og de fleste lørdage til frokost. Se det aktuelle program her

Vi serverer både inde og ude i den overdækkede gårdhave og under parasollerne på terrassen.

Læs mere her

MADEN OG DRIKKE

Von Lügenhals – en lokal smagsoplevelse

Når vi er sammen om et måltid og et glas kommer vi tættere på hinanden. Uanset om det er en spontan eller planlagt begivenhed  bliver oplevelsen bare bedre sammen.
Vi  sætter en ære i at anvende de bedste lokale råvarer, der behandles, tilberedes  og serveres med passion & kærlighed.

De bedste lokale råvarer præger både frokost og aftenkortet. Bestyrer Bo Rasmussen udgør sammen med  ca. 10 andre fuldtidsansatte i vores team. Vores køkken tæller 3 kokke en kokkeelev. Kokkene har bl.a. erfaring fra Kroghs Fiskerestaurant, Henne Mølle Å Badehotel, Søllerød Kro, Hotel Britannia, ECH Park, Hotel Skjern m.fl.

Af lokale producenter der leverer til Von Lügenhals kan nævnes: Enghavegård, Jernvedlund Mejeri, Hopballe Mølle, Thise mejeri, Arla Unika, Warwik Bryghus, Fuglsang, Hvide Sande Fiskeauktion og Brødrene Adelhardt.

Her får du i al sin enkelthed serveret et godt måltid af de bedste råvarer. Retterne skifter ofte afhængigt af, hvad der er i sæson.

Planlægger du at holde bryllup, konfirmation, fest eller et  firmaarrangement så få også forevist vores øvrige unikke selskabslokaler og overnatningsmuligheder. Kontakt bestyrer Bo Rasmussen på bestyrer@vardegarten.dk / Tlf. 61 31 68 00

Book bord

Lokalerne

Lokaler med atmosfære

Sæt dig til rette i krostuen ved et af bordene, ved langbordet eller på den tilhørende balkon med plads til omkring 25 gæster. Inde er der plads til 49 gæster.
Ønsker I at trække jer lidt tilbage, fra krostuens lystige lyde af glade stemmer og ølkrus, der klirrer mod hinanden, er der mulighed for at sidde i det hemmelige rum. Lokalet her er aldeles velegnet til alt fra møder, julefrokoster mv. og har eget musikanlæg, TV og AV-udstyr og kan rumme op til 18personer. (Min. 6 personer)

Udendørs kan stedet byde på terrasse med parasoller og varmelamper og ikke mindst den hyggelige gårdhave med felx pergola skydemarkise, langborde og varmelamper.

  • Det hemmelige rum
  • Større selskaber
  • Gårdhave
  • Parasollerne
  • Live musik

Det hemmelige rum

Events

Varde Garten

Privat selskab

Det hemmelige rum

Gemt oppe under loftet hos Von Lügenhals, ligger det hemmelige rum. Perfekt til kursus, fødselsdag og julefrokost - her kan der samles op til 20 personer.

Historien bag

I 2018 blev området VARDE GARTEN opført. Undervejs i byggeriet af bl.a. kunsthave, pavillon, boder og hotel blev der fundet nogle gamle ruiner. Disse ruiner viste sig at stamme fra en gammel kro.

Under yderligere undersøgelse af ruinerne fandt man et hemmeligt rum samt adskillige historiske dokumenter. Disse bekræftede, at kroen var den eneste kejserlig privilegerede kro i Danmark og blev grundlagt i år 1626 med navnet Von Lügenhals.
Kroen blev efterfølgende nænsomt restaureret og er nu genåbnet.

Grundlægger Karl Lynge Hals var født i Varde i 1596 og blev udlært som tømrer. Han tog i 1617 til Sydtyskland som naver og kom til at arbejde hos Kejser Ferdinand den 2.

Hjemkommet til fødebyen Varde gik Karl straks i gang med at bygge den nuværende ejendom. Byggeriet strakte sig over 2 år fra 1625-1626. Det kejserlige skjold blev sat op og han kunne i 1626 åbne Danmarks første og stadig eneste Kejserlige Priviligerede kro.

Den 28. september 1627 rykkede Wallenstein ind i Varde og drog først af sted igen 20 måneder senere, men da havde han sikret sig,
at Chr. IV ville acceptere, at von Lügenhals i fremtiden var en kejserlig og ikke en kongelig privilegeret kro. Under opholdet i Varde havde Wallensteins og hans soldater imidlertid krævet øl hos Karl von Lügenhals og rejst fra Varde uden at have betalt regningen. Da dette kom Ferdinand den 2. for øre lod han Wallenstein myrde for at statuere et eksempel. Gæsterne hos von Lügenhals har lige siden betalt deres regninger.

Læs hele den forførende historie her

Varde Garten
Varde Garten
Varde Garten

Find vej til

Kontakt

Von Lügenhals
Brogade 5B
6800 Varde
Tlf. + 45 51 91 68 00
reservation@vonlugenhals.dk

Beliggenhed

VON LÜGENHALS ligger i Vardes nye have VARDE GARTEN som er 500 meters gang fra stationen. VARDE GARTEN ligger i hjertet af VARDE midtby og 100 meter fra Torvet. Der er indgange ved Fiskergade 3A, Brogade 3, Torvegade 3-5 og igennem Kræmmerpassagen ved Kræmmergade