Spring til indholdet

HIMLEN OVER VESTERHAVET - DANMARKS STØRSTE UDENDØRS GLASKUNSTVÆRK

Hvem kan undgå at blive påvirket af Vesterhavet og naturen, der knytter sig hertil. Ikke mindst himlens stadige skiften er betagende. I februar 2016 sendte Poul Erik Bech et ideoplæg  til kunstner Peter Stuhr og glarmester Per Hebsgaard og spurgte om de havde mod på at ændre en trist gavl i Varde bymidte til et kunstværk, der skulle illudere himlens uendeligt mange udtryk over Vesterhavet.

Det monumentale og unikke kunstværk, der i alt måler 88,9 m2 består af 7 horisontale forløb som Peter Stuhr har malet med glasfarver, som så er brændt mellem to lag glas i ovnene på Per Hebsgaards værksted i Præstø.

Om dagen reflekteres dagslyset i glasset , og om aftenen bliver værket oplyst bagfra af tusindevis af computerstyrede LED-lys,  der i mødet med det malede glas langsomt skifter farve, hvilket skal illudere ”Himlen over Vesterhavet” – der også er værkets titel.

Det nye glaskunstværk er en del af VARDE GARTEN og det fortsat voksende udendørs kunstmuseum i Varde midtby.

Peter Stuhr og Per Hebsgaard har også udført en mindre udgave som unika i 700 eksemplarer, alle med sin egen farve kombination – lige fra de stærke primærfarver til de mange sarte nuancer, som også fremkommer i det forskellige lys i den store udgave. De små værker kan købes hos Kunsthal vARTe tlf. 21 59 27 08 mail: mk@varte.dk

Varde Garten
Varde Garten
Varde Garten