Spring til indholdet

Mors Dag 2025

♥️ MORS DAG på Von Lügenhals ♥️

Forkæl din mor med en masse hygge i vores kejserlige omgivelser. Her hos Von Lügenhals kan du søndag den 11. maj fra kl. 11 – 15 invitere din mor på en frokost eller en 3-retters menu fra kl. 17 – 21.

Frokost menu:

HÅNDPILLEDE REJER OG SMILENDE ØKOLOGISKE ÆG
med karse-mayo, tørret tomat og rugkrummer

HOPBALLE MØLLE KYLLINGESALAT
med tørsaltet bacon, syltede svampe og sprødt kyllingeskind. Serveres på grillet hjemmebagt franskbrød

ROSA KALV
med bearnaise-mayo, sprøde kartofler, syltede løg og bagt tomat

RØRT TATAR
på ristet rugbrød, tørret tomat, aioli, kapersbær og syltede bøgehatte

2 stk mindre smørrebrød frit valg
Pris per person DKK 190,- (ekskl. gebyr)

3 stk mindre smørrebrød frit valg
Pris per person DKK 235,- (ekskl. gebyr)

 

 

Aftenmenu

FORRET: Rimet laks – syltede tomater – boghvedekerner
HOVEDRET: Grillet kalvefilet – asparges – Nye kartofler og cremet portvinsauce
DESSERT: Rabarber – mandel tuiles og hvid chokoladeis

 

 

Her på kroen holder vi ekstra meget af Mors Dag.

Det var nemlig Anna Jensen, kvinden som Karl von Lügenhals var smask forelsket i, som fik ideen til Mors Dag. Anna Jensen kom ud af en søskendeflok på syv og efter moderens død, fik hun ideen om Mors Dag. Anna fik idéen til de kendte “Mors Dag”-platter med blå dekoration – hvorpå hun anrettede moderens livretter. Arbejdet for at udbrede dagen tog fart. Efterhånden slog dagen igennem i Varde, og med flere anstrengelser blev dagen også anerkendt i andre byer og lande. Efterhånden som årerne gik, blev hun dog modstander af den måde, som Mors Dag udviklede sig på. Hun brød sig ikke om at man sendte trykte kort og blomster – i stedet skulle der hygges og serveres god mad! Præcis som dagen var tænkt 😉♥️